Training Communicatie | Gesprekstechniek

Wil jij alle geheimen van goede communicatie leren kennen?

Zodat je onder andere:

 • stevig in je schoenen staat tijdens jouw volgende sollicitatie of netwerkgesprek
 • inzicht hebt in jouw eigen manier van communiceren en het effect daarvan op anderen
 • kan zeggen wat je vindt zonder de ander te kwetsen
 • grenzen aangeeft zonder mensen voor het hoofd te stoten

In 8 lessen leer je de basisprincipes van communicatie, waardoor je beter leert begrijpen waarom communicatie zo veel effect heeft op jouw dagelijks functioneren.

Voordat je aan de training begint, vul je een intakeformulier in. Onze trainer analyseert het intakeformulier en gebruikt jouw persoonlijke leerwensen als voorbereiding op de training.

Gaandeweg krijg je steeds meer inzicht in jouw communicatieve vaardigheden; wat beheers je en wat moet je nog verfijnen? Er is veel ruimte voor individuele behoeftes en voor reflectie, zodat jij je persoonlijke leerdoelen haalt.

Oefenen doen we het liefst met eigen praktijksituaties. Op zo’n manier kun je in een veilige omgeving experimenteren met nieuw gedrag zodat je optimaal voorbereid bent voor het echte werk!  

.

Een sollicitatiegesprek of netwerkgesprek kan menig het zweet doen uitbreken. Stotterend of stamelend zeg je precies niet wat je wilde zeggen. Of je ratelt aan een stuk door. Misschien gaat een gesprek jou best gemakkelijk af maar vind je het gewoon lastig om het gesprek de richting te geven die je graag wilt. Of je wilt graag meer inzicht op jouw manier van communiceren en hoe je beter tot je recht kunt komen.

Van een sollicitatiegesprek of netwerkgesprek kan veel afhangen, want je wilt nu eindelijk wel eens die baan of een positieve referentie. Ons werk beslaat een groot deel van ons leven en het geeft ons voldoening. Heel logisch dus dat we bij dergelijke gesprekken wat druk voelen…

Door het uitbreiden van kennis en vaardigheden vergroot je jouw skills voor een beter gesprek en vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.

 

De training is bedoeld voor mensen zonder baan die actief aan de slag willen met hun communicatieve- en gespreksvaardigheden. Om zo in gesprekken beter tot hun recht te komen.

In principe kan iedereen meedoen met een afstand tot betaald werk, die zich verder willen bekwamen ongeveer op MBO-niveau denken. Leeftijd maakt niet uit.

 

Na het voltooien van de training Communicatie en gesprekstechniek:

 • Heb je inzicht in jouw communicatiestijlen en diverse communicatie- en gespreksstijlen
 • Weet je hoe je feedback geeft en ontvangt
 • Heb je meer kennis over non-verbale communicatie
 • Ken je de invloed van emoties op communicatie
 • Weet je meer over meta-communicatie en waarom dat handig is
 • Kun je makkelijker de regie houden in een gesprek
 • Heb je je luistervaardigheden versterkt
 • Ken je diverse vraagtechnieken

Je hebt na deze training inzicht in jouw eigen manier van communiceren en het effect daarvan op anderen. Je staat steviger in je schoenen voor je volgende sollicitatie of netwerkgesprek.

 

Ook wanneer u als reintegratie- of werkcoach voor uw kandidaat deze training relevant vindt, bijvoorbeeld als onderdeel van een participatietraject, kunt u contact met ons opnemen. We gaan ook graag in gesprek als er maatwerk gewenst is. Mail dan naar office@werkvaardig.nl

 

Elke bijeenkomst begint om 10:00 uur en zal rond 12:00 weer afgelopen zijn.
Deze training wordt verzorgd door 360graden Mens. Je vindt ons aan de Waterstraat 5 in Zutphen.

 

Opgave voor de training of voor meer informatie kun je mailen naar, of bellen met: werkvaardig@360gradenmens.nl